CROWDINVESTING – JETZT IN ROATEL INVESTIEREN!

AUSGESCHLAFEN AN DER AUTOBAHN

Sprache auswählen

Konténer technika

Szerző: Polgár Ágnes

Köztudott, a kamionosoknak kötelező pihenő idő van bekalkulálva a munkavégzésük idejére, amit nem szabad az autófülkében tölteniük. Amiről pont a kamionosok tudják a legjobban, hogy nem is a legkényelmesebb megoldás, viszont nem kerül semmibe. A Németországban egymás után épülő autópálya közeli konténerszállodák sem nevezhetőek olcsó megoldásnak, de mindenképpen kényelmesebbek a fülkében alvásnál, és olcsóbb más apartmanoknál, moteleknél.

Az egymást követő karanténok idején sokan megtapasztalhattuk milyen érzés az, amikor egy helyre korlátozódik az életünk: ugyanott élünk, dolgozunk és pihenünk is. Hogy a valódi pihenés nem csak abban merül ki, hogy kényelmesen elnyújtózhatunk, hanem abban is, hogy szükségünk lenne kiszakadni az állandó (munka)környezetből, ami még egy minigarzonban is ránk nehezedő rossz érzés tud lenni, pláne egy kamionfülkében.

Virágzik is a szállodai szállások piaca az autópálya közelében, mióta a kamionsofőröknek megváltozott a hétvégi pihenőidejére vonatkozó rendeletek életbe léptek: 2020 júliustól a sofőröknek a pihenőidőt a vezetőfülkén kívül kell tölteniük. E megoldások egyik szállítója a Roatel. A düsseldorfi start-up tengerentúli konténereket alakít át mikroszállodákká, és elsősorban kamionmegállókban, szervizterületeken, árufuvarozó falvakban vagy az autópályán található vállalati telephelyeken szeretné ezeket felállítani. A kereslet nagy és folyamatosan növekszik – számol be Ralf-Peter Kals, a Roatel ügyvezető partnere a Deutsche Verkhers-Zeitungnak.

Konténerszálloda

Új éjszakai konténer szállodákat nyitottak kamionosok számára a Löningenben, Schopsdorfban és Brémában, az autópálya közelében. Brémában egy logisztikai központ közepén: az Amazon raktár és a DPD központ között. A 13 méter hosszúságú konténerekben négy-négy szobát alakítottak ki mosdóval, ami máris megfelel annak a feltételnek, hogy a kamionon kívül pihenjenek a sofőrök.

A saját vizesblokk mellett elektromos redőnyök, gardrób, asztal, tv/wifi, valamint egy 90×200-as ágy is a sofőrök rendelkezésére áll. A konténerszobák alapterülete 7,5 négyzetméter, belmagasságuk pedig 2,5 méter, ez hozzávetőlegesen 30 százalékkal nagyobb egy kamionfülkénél, mindegyik szoba nagy ablakokkal rendelkezik, a komfortosabb megoldásért.

Az ötlet düsseldorfi vállalkozóktól származik, és további 600 hasonló szálláshely létesítését tervezik a következő években. A közép- és hosszú távú tervezés szerint ez év végéig 30 Roatelt szeretne a Roatel üzemeltetni Flensburg és Inntal között, és ezt 2025-re Európa-szerte összesen 600-ra szeretnénk növelni.

Quelle: Konténer Technika (zuletzt abgerufen am 10.05.2022)

AB 49€ – JETZT ROATEL BUCHEN

Die smarten Container-Hotels bieten besten Komfort für einen erholsamen Aufenthalt zum günstigsten Preis-Leistungs-Verhältnis.