CROWDINVESTING – JETZT IN ROATEL INVESTIEREN!

AUSGESCHLAFEN AN DER AUTOBAHN

Sprache auswählen

Cestni hoteli za voznike

Tekst: Boštjan Paušer

Pogoji za opravljanje rednega teden-skega počitka v trajanju 45 ur so sedaj bolj jasno definirani – voznik ga ne sme opraviti v vozilu, temveč v primerni namestitvi z ustreznimi bivalnimi in sani-tarnimi pogoji, katere strošek mora plačati delodajalec. To velja tudi za vsak tedenski počitek daljši od 45 ur (npr. prazniki). Iskanje prostega parkirnega mesta na avto-cestnih počivališčih je v zadnjih letih post-ala prava ‚popoldanska‘ nočna mora vseh poklicnih voznikov. Če želimo, da so poleg prostega parkirnega mesta, tam še ustrezni bivalni prostori v obliki hotela ali motela, pa to hitro postane misija nemogoče.

MODERNO OPREMLJENE SOBE

V nemškem podjetju Roadtel (skovanka iz besed road in hotel) so se problema lotili s projektom izgradnje hotelov za voznike, ki so postavljeni ob avtocestah in nudijo zadosti parkirnih mest za tovornjake. Pri tem gre za bivalne zabojnike, ki so oprem-ljeni s kakovostno notranjo opremo in kli-matizirani. Ta zasnova omogoča hitro postavitev, brez veliko dragih gradbenih del, kar v končni fazi omogoča ceno-vno ugodno ponud-bo bivanja. Bivalne enote temeljijo za tipskih zabojnikih dolžine 45 čevljev, v eni enoti pa so štiri sobe površine se-dem kvadratnih metrov. To se mor-da res sliši malo, a je še vedno dosti več, kot jih ponujajo kabine tovornjakov. Sobe so moderno in stilsko oprem-ljene s tušem, umi-valnikom, toaleto, delovno mizo ter enim ležiščem. Od druge opreme pa so tu še LCD-televizor, sušilec za lase ter klimatska naprava.Nekatere od enot so tudi trajnostno nara-vnane in opremljene s sončnimi celicami na strehi zabojnika, za pridobivanje elektrike.

30 HOTELOV DO KONCA LETA

Trenutno hotelska veriga Roatel razpolaga s petimi hoteli, že do letošnjega poletja pa se bo številka podvojila na deset lokacij. Tudi v nadaljevanju leta načrtujejo hitro povečevanje svoje mreže, saj je v načrtih, da naj bi že do konca letošnjega leta v Nemčiji razpolagali s tridesetimi hoteli. Poleg Nemčije pa načrtujejo tudi širitev mreže v druge evropske države, na tem področju že potekajo tudi prvi pogovori s partnerji v tujini. Kot nam je povedal Christian Theisen iz pod-jetja Roatel, so njihove kapacitete trenutno v povprečju polovično zasedene, pričakujejo pa, da se bo, predvsem preko vikendov, ta številka že v kratkem približala polni zased-enosti prostih kapacitet. Med uporabniki hotelskih names-titev trenutno pre-vladujejo nemški vozniki, sledijo pa jim Poljaki. Seveda pa so namestitve na voljo tudi dru-gim popotnikom in turistom, ki se na poti želijo udobno spočiti.

NOCITEV ZA 49 EVROV

Na njihovi spletni strani smo preverili aktualne cene – ne glede na to, ali gre za termin med vik-endom ali med ted-nom, nam je sistem ponudil enotno ceno, in sicer 49 ev-rov za eno nočitev. V to ceno je že vključen davek na dodano vrednost. Ponudnik omogoča tudi brezplačno odpoved rezervacije do 24 ur pred začetkom bivanja, kar je za poklicne voznike še posebej dobrodošlo, saj vemo, da se lahko še tako dobri načrti, zaradi nepredvidljivih okoliščin, ki so v prometu in transportu stalnica, hitro spremenijo.

VOZNIK BIVANJE DOKANJE DOKAZUJE Z RACUNOM

Ker gre za namestitvene objekte, ki delujejo brez recepcije in osebja na lokaciji hotela, postopek rezervacije poteka preko spletne strani ali aplikacije za pametne mobilne telefone. Sam proces je zelo preprost, po končanem bivanju pa uporabnik po elek-tronski pošti prejme račun. Račun mora voznik hraniti še najmanj naslednjih 28 dni, saj lahko z njim, v primeru nadzora s strani policije ali drugih nadzornih organov, doka-zuje, da je za opravljanje rednega teden-skega počitka koristil ustrezno namestitev zunaj kabine vozila.Seveda je treba tu poudariti, da mora tudi prevozniško podjetje te račune dve leti hra-niti v svoji evidenci, tako kot to velja za taho-grafske zapise, da jih lahko predložijo v pri-meru naknadnega inšpekcijskega nadzora na sedežu podjetja.

 

Quelle: Transport Logistika (zuletzt abgerufen am 30.05.2022)

AB 49€ – JETZT ROATEL BUCHEN

Die smarten Container-Hotels bieten besten Komfort für einen erholsamen Aufenthalt zum günstigsten Preis-Leistungs-Verhältnis.